به گزارش روابط عمومی مرکز حجاب ریحانه النبی حجت الاسلام احمدی جلفایی مدیر کارگروه تدوین موسوعه جامع روایی حجاب المرأه و عفتها، کاوش علمی مبتنی بر نگرش اسلامی را ضرورت عصر حاضر دانست.
مدیر کارگروه تدوین موسوعه جامع روایی حجاب با اشاره به خلأ موجود و اکتفای مؤلفین به کتب چهل حدیث و با بیان اینکه برای نخستین بار در جهان اسلام، موسوعهای تخصصی در موضوع حجاب توسط مرکز حجاب ریحانهالنبی در حال تدوین است، ابراز داشت:
این کار بینظیر برای اولین بار در جهان اسلام صورت میگیرد، به این ترتیب کلیه آیات و روایات در باب حجاب و عفت بانوان که در بیش از ۱۵۰ منبع از منابع شیعه و سنی آمده است، در موسوعه جامع روایی حجاب، تمام متون روایی مورد بررسی قرار گرفته، روایات معارض ارزیابی شده و مسائل پیچیده آن با دقت عقلی مد نظر کارگروه تألیف و تدوین موسوعه جامع روایی حجاب المرأه و عفتها است.
حجت الاسلام احمدی جلفایی درباره ضرورت تدوین چنین مجموعهای گفت:
با وجود کتابها و آثار متنوع و متعددی که در این حوزه منتشر شدهاند، کاستیهایی از قبیل کلیشهای و تکراری شدن، کمبود یا نبود نوآوری و ابداع در این آثار به چشم میخورد که ناشی از قلت اطلاعات، منابع و احادیث و روایات این حوزه است. این مرکز در نظر دارد با تولید این موسوعه، منبع تحقیقاتی کاملی را به صورتی متفاوت به جامعه پژوهشی ارایه کند.
وی پاسخگویی به شبهات نوپدید در عرصه حجاب با رویکرد روایی استدلالی را گامی دیگر در تدوین موسوعه معرفی نمود و افزود:
اخذ دادههای دینی، جانبی و تحلیلی، طبقهبندی دادهها بر اساس چارچوب طرح، مستندسازی و مشابهیابی و تقویم متون دادههای دینی از جمله مراحل نگارش این موسوعه است، همچنین بررسی اعتبار سندی دادهها در صورت لزوم، اعراب و ویرایش متن، تهیه تعلیقههای علمی، نگارش، بازخوانی و تکمیل نهایی طرح نیز از دیگر مراحل تهیه این موسوعه جامع روایی حجاب و عفت است. هم چنین تمام شبهات مورد کنکاش قرار می گیرد، با بسیاری از منتقدین جلسات چند ساعته برگزار می گردد و پاسخ به همه سؤالات و اشکالات و شبهات درباره حجاب در موسوعه روایی حجاب انعکاس می یابد.
مؤلف متون حجاب با اشاره به چارچوب «موسوعه جامع روایی حجاب و عفت»، اذعان داشت: این طرح در قالب ۲۰ فصل اصلی است که در این فصلها علاوه بر پرداختن به اهمیت حجاب، محدوده و کیفیت آن و نیز ابعاد مختلف مقوله عفت از منظر آیات و روایات اسلامی، به انواع حکمتها، فلسفهها و ریشههای آن نیز پرداخته است، همچنین عوامل بیحجابی و بیعفتی، پیامدها و عواقب آن، عوامل بازدارنده، مباحث آسیب شناختی موضوع، قصص و حکایات روایی و برخی شبهات مربوط به موضوع، نیز از دیگر مباحث فصول این موسوعه است.
حجت الاسلام احمدی جلفایی مدیر کارگروه تدوین موسوعه جامع روایی حجاب المرأه و عفتها با اشاره به این که اکنون نسخه عربی این اثر در دست تولید است، افزود:
تدوین موسوعه جامع روایی حجاب که به سفارش و حمایت و پشتیبانی مرکز حجاب ریحانه النبی از سال ۹۲ آغاز گردیده، پیش بینی می شود به ۲۰ فصل در حدود ۲۰۰۰ صفحه برسد و تصمیم داریم این موسوعه را به زبان فارسی ترجمه کنیم.