مدیر اجرایی طرح حجاب و عفاف ریحانه النبی(س) ارومیه گفت: ضعف پشتیبانی و مشکلات مالی و معنوی عامل اساسی در اجرایی نشدن طرح حجاب و عفاف ریحانه النبی(س) در مدارس است.
حجتالاسلام میرفتحیزاده اظهار داشت: طرح سراسری حجاب و عفاف ریحانه النبی(س) متأسفانه به دلیل بیرغبتی مسئولان ذیربط به همکاری، از اجرا در مدارس ۱۶گانه بازمانده است.
وی ادامه داد: طرح فرهنگ ساز حجاب و عفاف ریحانه النبی(س) که در ۱۶ مدرسه ارومیه توسط مربیان حوزوی به همراه کتب تخصصی حجاب تدریس میشد امروز به دلیل عدم تعهد و حمایت همه جانبه مسئولان پرورشی و حوزوی به تعداد ۱۰ مدرسه کاهش یافته است و امیدواریم بتوانیم پرچم این طرح را در این مدارس پا برجا نگه داریم.
میرفتحیزاده با اشاره به مشکلات مادی و معنوی در راستای پیشبرد اهداف درازمدت این طرح خاطرنشان کرد: بسترسازی برای درک پوشش اسلامی ایرانی دانشآموزان در محیطهای آموزشی و همچنین آگاهیبخشی به خانوادهها و مربیان از طریق برگزاری همایشها و جلسات توجیهی سبب بصیرت و آگاهی آنان میشود؛ همانگونه که طراحی کتابهای آموزشی برای دورههای ابتدایی همراه با طبقهبندی سنی متنوع و جذاب است، در این مورد نیز سعی شده در ارائه مطلب، خواننده را با نوعی ایجاد نگرش در فهم و برداشت منطقی از حجاب همراه سازد.
وی در ادامه با اشاره به نقش خانواده در زمینه الگوگیری موثر و مفید، افزود: فراهمسازی محیط خانه و راهنمایی والدین در زمینه پوشش مناسب و به دور از آلایش میتواند از ابتدای سن تکلیف در ضمیر فرزندان، نگرش قانع کنندهای را از حجاب و پوشش اسلامی ایجاد کند؛ همان گونه که امروزه در غرب با بیاعتقادی و زیر پا نهادن اصول بنیادین مذهب، به لغزشهای اخلاقی مبتلا شدهاند و با بیعفتی جایگاه خود را در اجتماع فراموش کردهاند.
میرفتحیزاده خیران و کسانی که چالش حجاب را به عنوان وظیفه خطیر امروز جوامع درک میکنند قابل ستایش عنوان کرد و افزود: استقبال از این افراد برای حفظ و صیانت از ارزشها و آرمانهای اسلام که حجاب بخشی از آن تلقی میشود موجب دلگرمی ریحانه النبی(س) است.
دبیر اجرایی طرح ریحانه النبی(س) در ارومیه با اشاره به چشمانداز این طرح تصریح کرد: متاسفانه با ناهماهنگیهای صورت گرفته قادر به توسعه و ترویج طرح حجاب در ابعاد گسترده نخواهیم بود؛ در حالی که در برنامهها و طرحهای بلندمدت این طرح برنامهریزیهای دقیقی صورت گرفته بود و همه این کارشناسیها به اقتضای محیط جغرافیایی و وضعیتهای گزارش شده انجام شد ولی با مشاهده روند این طرح که در حال حاضر در مدارس اجرا میشود امیدی برای ترویج فرهنگ حجاب و عفاف در سایر زمینهها نیست و انتظار میرود تعداد مدارس به دلیل عدم پشتیبانیها و عمل به تعهدات تا پنج مدرسه کاهش یابد.
گفتنی است طبق تحقیقات انجام یافته از مدارس ۱۶گانه این طرح و همچنین بازخورد آن توسط والدین و دانشآموزان از میزان تأثیرگذاری ریحانه النبی(س) ابراز رضایت و استقبال داشتند زیرا چنین طرحهایی با بصیرتدهی و ایجاد زمینههای مساعد به منظور شناخت فواید و ملزومات حجاب و عفاف در جامعه به واضح سودمند و ثمربخش خواهد بود.