طرح ملی حجاب ریحانه النبی (ویژه مدارس ابتدایی)
این طرح در طول سال تحصیلی در قالب ۱۳ بند اجرا میشود.
۱ـ ثبت نام دانشآموزان: دانش آموزان به اختیارخوددر یکی از دو گروه حافظان و یا حامیان حجاب نام نویسی می کنند.
«حافظان حجاب» افرادی هستند که حجاب برتر را برای خود انتخاب می کنند. و «حامیان حجاب» کسانی هستند که بدون چادر، حجاب خود را رعایت میکنند.
۲ـ برگزاری مراسم ویژهء صبح گاه حجاب: در این مراسم شعارهای صبحگاهی دانش آموزان تغییر کرده و با شعارهای از پیش تعیین شده در موضوع حجاب از سوی یکی از دانشآموزان حافظ حجاب برگزار میشود.
۳ـ مربی حجاب: به منظور اجرای هرچه بهتر این طرح، از طلاب خواهر با عنوان مربی حجاب استفاده میشود. مربی حجاب با همکاری مدیر مدرسه و مربی پرورشی برنامههای مختلف طرح و برگزاری کلاس حجاب را به صورت ویژه، پیگیری و اجرا میکند. آموزش مربیان؛ با محورهای ذیل صورت می گیرد:
الف) آموزش کاربردی طرح و شیوه اجرای طرح به روش علمی، اعتقادی، تبلیغی و هنری.
ب) آموزش روش های کلاس داری و ارتباط گیری با گروه هدف.
۴ـ کتاب مروارید بهشتی: کتاب های آموزشی مروارید بهشتی حاوی مطالب علمی، اعتقادی و تاریخی در قالب داستان و به صورت مصوّر برای پایه های سوم تا پنجم نگاشته شده و به عنوان کتاب های درسی این طرح در نظر گرفته شده است.
۵ـ مسابقات علمی، هنری و ورزشی: یکی از مهمترین قسمت های طرح اجرای مسابقات است که این مسابقات با هدف ارتقای سطح علمی و اعتقادی دانش آموزان در نظر گرفته شده که جذابیت و نشاط در این مسابقات، برجستهترین ویژگی آن است .
۶ـ تشویق مادی و معنوی: دانشآموزان درطرح با اهداء جوایز فرهنگی مورد تشویق قرار می گیرند.
۷ـ شورای حجاب: مربی حجاب با تشکیل شورای حجاب مباحث مختلفی راپیگیری می کنند.
۸ـ فرشته ی هدایت: از میان دانشآموزان حافظ حجاب هر کلاس انتخاب میشود و وظایف تعریف شده خود را انجام می دهد.
۹ـ جشن حجاب: این جشن در پایان سال تحصیلی برای دانش آموزان حافظ حجاب سال پنجم برگزار میشود. که هدف از برگزاری آن فارغ التحصیل شدن دانشآموزان از مقطع ابتدایی با حجاب کامل میباشد.
۱۰ـ راهپیمایی حجاب: از برنامههای پایانی این طرح، راهپیمایی حافظان حجاب در سطح شهر است. که دانشآموزان دارای حجاب برتر در این مراسم شرکت میکنند. هدف از اجرای این برنامه نمایش عمومی حجاب در سطح جامعه و تشویق دانشآموزان به رعایت حجاب در اجتماع میباشد.
۱۱ـ برگزاری جلسات توجیهی و آموزشی ـ تربیتی برای والدین: به منظور اطلاع رسانی و همراهی والدین با طرح مذکور، لازم است جلسات توجیهی – علمی برای آنان برگزار، و اهداف و برنامهها تشریح شود. و آسیب های بی حجابی و آثار نامطلوب آن برای خانواده و جامعه، آموزش داده می شود.
۱۲ـ برگزاری جلسات توجیهی کادر مدرسه این جلسه با هدف همراهی و هماهنگی فعالیت های معلمان با مربیان حجاب.
۱۳ـ تابلوی حجاب: به منظور اهمیت مسأله ی حجاب، تابلوی مخصوصی با طراحی زیبا به این امر اختصاص مییابد که در این تابلو آثار دانشآموزان طرح اطلاع رسانی می کنند.